Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stem van het Volk, muziektheater – Arnhem

mei 30, 2019 @ 00:00 juni 2, 2019 @ 23:59

Hoogte 80

Stadspark Hoogte80, Zaslaan
Arnhem, Netherlands
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Ter inspiratie voor de muziektheater voorstelling Stem van het Volk zette theatermaker Boy Jonkergouw een klysma in de anus van Facebook. Want, zo ontdekte Boy, niemand wordt gehoord en dat is verdrietig. Gelukkig is daar de democratie en mag iedereen zeggen wat er in zijn of haar harses op komt.

En dat doet de Nederlander graag. Het liefst online. Lekker alleen, met het geluid van agressief tikkende vingers op het toetsenbord en het wegklokken van halve liters bier. Branderige oogjes van het staren naar het beeldscherm. Tierend over het eigen gelijk, het zich niet meer thuis voelen en die dat die ander haar dinges moet houden, want lang leve de vrijheid van meningsuiting! Wij zijn gekwetst!

Vanuit die online diarree, doorspekt met pittige stukjes fake news, fabriceerde Boy Jonkergouw een kletterende theatertrip op een bedje van massapsychose. Daarvoor werkt hij samen met de immer liefdevolle componist Tom Dicke en actrice Anna Schoen, van TG Echo. Weg met die online kakofonie! Weg met de vrijheid van meningsuiting! Het is tijd! Één volk! Één stem!

Tekst en regie: Boy Jonkergouw

Spel: Anna Schoen

Muziek: Tom Dicke

Speellijst

21 april 2019
Rondje Kleinkunst Den Helder

30 mei – 2 juni 2019
Hoogte 80 Arnhem